Mensen uitnodigen om je Facebook pagina te liken

Steeds meer bedrijven ontdekken Facebook als een belangrijk platform voor online marketing. Met zo’n 10 miljoen gebruikers in Nederland is dat ook niet zo gek. Maar hoe krijg je al die gebruikers naar je bedrijfspagina van Facebook? Intussen weten we aardig goed hoe het werkt om vrienden van elkaar te worden, maar dan hebben we het over onze privé-account. Je kan dat wel gebruiken, als opstapje naar meer likes voor je bedrijfspagina.

Stuur een uitnodiging

Een optie die voor veel ondernemers onbekend is, is dat je mensen die een bericht van je hebben geliked, kan vragen om je bedrijfspagina te liken. Dat kan je in korte tijd heel veel likes voor je bedrijfspagina opleveren! Het blijkt namelijk dat de meeste mensen wel ingaan op een dergelijke uitnodiging. Ze hebben immers al een keer je bericht gezien, dus het komt niet geheel uit de lucht vallen. Let wel op dat je mensen uitnodigt via je bedrijfspagina, want anders vraag je via je privé account om vrienden te worden. En dat is in dit geval niet de bedoeling.

Hoe werkt het?

Je kan mensen uitnodigen via je desktop, tablet en mobiel. Dat gaat zo:

Ga naar de regel onder je bericht waar het aantal likes (duim, hartje enz.) staan. Klik op deze regel!
Mensen uitnodigen om je Facebook pagina te liken

Er verschijnt nu een pop-up venster  Je kunt zien wie er allemaal een like, hartje enz. heeft gegeven. Naast de naam staat een button > uitnodigen. Klik hierop en er zal een uitnodiging verstuurd worden naar die persoon vanuit naam van je bedrijfspagina.

Mensen uitnodigen om je Facebook pagina te liken

Meteen aan de slag

Je hoeft niet te wachten tot iemand een nieuw bericht van je heeft geliked. Je kan nu al aan de slag met je oude berichten. Loop ze stuk voor stuk na en nodig mensen uit om je bedrijfspagina te liken. Ga niet te ver terug in het verleden, want de kans dat iemand je nog herinnert van een eenmalig bericht van een jaar geleden, is niet zo groot.

“Tijdens een van mijn trainingen ging een cursist hier direct mee aan de slag. Na afloop kwam ze enthousiast naar mij toe dat zij er alweer 23 fans bij had gekregen door dit direct toe te passen”. Het werkt dus…..:).  

Nog een paar tips

– Als je mensen gaat uitnodigen om je bedrijfspagina te liken, zorg dan wel dat je bedrijfspagina er goed uitziet en ook wat te bieden heeft.
– Wat goed werkt, is meteen een actie op je bedrijfspagina te plaatsen, die mensen weer kunnen delen of waarvoor ze naar je website moeten. Zo genereer je nog meer traffic!

Ik wens je veel succes en ben benieuwd naar je resultaten. Mocht je er moeite mee hebben om je bedrijfspagina op orde te krijgen, neem dan even contact met me op. Mijn gegevens vind je hieronder.

Facebook trainer Marieke Wilmink is trainster van de Socialmediatraining.nlHartelijke groet,
Marieke Wilmink

 

Delen met je netwerk? Klik hier:Share on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook